PLSQL
 
 

دستورات Loop به ما اجازه می دهند که دنباله ای از دستورات را چند بار اجرا کنیم . دستورات Loop در سه شکل مختلف وجود دارند که عبارتند از :

  1. LOOP
  2. WHILE-LOOP
  3. For LOOP

ساده ترین شکل دستور LOOP که به آن Basic Loop گفته می شود  شما می توانید در این کتاب آموزش ببینید



رکوردها نوع دیگری از انواع داده ها می باشند که اوراکل اجازه می دهد تا به عنوان یک متغیر آن را تعریف کنید . رکوردها انواع داده های مرکب می باشند به این معنی که ترکیبی از داده های مثل char, varchar, number و غیره می باشند . هر یک از انواع داده های موجود در یک رکورد دارای یک مقدار خاص می باشند. هر کدام از انواع داده ها در یک رکورد دارای یک مقدار خاص می باشند. همچنین یک رکورد می تواند تجسمی از داده ها باشد یا اینکه تمام محتویات یک سطر را شامل شود.



اوراکل بااستفاده ازیک موتورPL/ SQLبه فرآیندها و دستورات PL/ SQL پاسخ می دهد.

در این کتاب اصول برنامه نویسیPL/ SQL رابانمونه های مناسب آموزش می دهیم .شما می توانید ازاین آموزش به عنوان راهنمای مرجع خوداستفاده کنیددرحالی که برنامه نویسی را باPL/SQL تجربه می کنید.



ادامه مطلب ...


ترکیبی از SQLهمراه با ویژگی های رویه ای از زبان های برنامه نویسیPL/ SQLمی باشد.که توسط شرکت اوراکل دراوایل دهه 90به منظور افزایش قابلیت هایSQLطراحی شده است.



تنها واحد ذخیره سازی داده ها در بانک اطلاعاتی را data file  مینامند. از طریق این فایل ها امکان نگهداری schemaمانند جداول، view ها، index ها و ... در بانک اطلاعاتی وجود دارد . در بانک اطلاعاتی ORACLE بر حسب نیاز می توان از یک تا صد ها data file را ایجاد و مورد استفاده قرار داد.این فایل ها یک بانک اطلاعاتی را به واحد های کوچکتر برای مدیریت تقسیم می کنند. در واقع بانک اطلاعاتی ORACLEاز طریق این فایل ها به واحد های کوچکتر که امکان توزیع آنها بر روی دیسک های مختلف فراهم می شود، تقسیم می شود. توزیع اطلاعات بین چند data file، اثر قابل توجهی بر کارایی سیستم خواهد گذاشت. از طریق این فایل ها اطلاعات مربوط به یک جدول را می توان در بیش از یک data file توزیع نمود. همچنین امکان ذخیره سازی اطلاعات مشترک مربوط به چند جدول در یک data file، ممکن می باشد. Data file ها در بانک اطلاعاتی ORACLE مستقیماٌ مورد دستیابی قرار نمی گیرند، بلکه از طریق یک لایه منطقی به نام tablespace مدیریت می شوند. هر data file تنها میتواند به یکtablespace تعلقداشته باشد. امکان توسعه فضاهای data file بعد از ایجاد آنها در بانک اطلاعاتی وجود دارد.



 

واحد منطقی تقسیمات بانک اطلاعاتی را Tablespace می نامند . از طریق Tablespace ها می توان بانک اطلاعاتی را به واحد های کوچکتر جهت مدیریت آسانتر تقسیم نمود.

وظیفه Tablespace در بانک اطلاعاتی اوراکل ، بهم پیوسته کردن فضای فیزیکی ناپیوسته DataFile ها و ایجاد یک فضای فیزیکی پیوسته بزرگتر برای بانک اطلاعاتی است. تمامی پارامترهاي ذخیره سازي داده هادربانک اطلاعاتی فضاي مصرفی موردنیازخودرااز Tablespace ها می گیرند.

تعریف Tablespace در بانک اطلاعاتی

کلیه مراحل تعریف در کتاب مذکور می باشد

 



 

آشنایی با ساختار اوراکل

برای درک بهتر کار با سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی اوراکل و فایق آمدن به مشکلات و اتفاقی که در زمینه کار با بانک اطلاعاتی رخ دادن آنهامحتمل خواهد بود نیاز به داشتن دانش، دید ودرک کافی از معماری اوراکل است.پایگاه داده اوراکل متشکل از قسمتهای مختلفی می باشد. بعضی از آنها ساختارهای حافظه می باشند و بعضی دیگر پردازشهای در پشت صحنه می باشند که دقیقاً وظایف خاصی را انجام می دهند و منابع به کار گرفته شده توسط هارد دیسک برای ذخیره کردن داده های یک سازمان و همچنین ابزار هایی برای بازیافت و جلوگیری از پاک شدن اطلاعات در اثر اشتباهات و خراب شدن دیسک طراحی شده است.

 



 

برای برقراری ارتباط با server اوراکل، از پردازشی به نام listener استفاده می شود که مدام در حال گوش دادن به در خواست های ارتباطی از طرف client به server و مدیریت ترافیک server است. هر گاه یک client یا یک server درخواست ارتباط با serverی را داشته باشد یک listener ارتباط را به عهده می گیرد. اگر اطلاعات client منطبق بر اطلاعات listener باشد آنگاه listener مجوز ارتباط با server را صادر می نماید. به ازای هر پروتکل ارتباطی یک listener جهت برقراری ارتباط با server مورد نیاز می باشد.کاربران بانک اطلاعاتی برای دستیابی به داده های بانک نیاز به برقراری ارتباط با serverبانک اطلاعاتی دارند.Serverبانک اطلاعاتی با ایجاد یکsession ارتباط کاربر را با بانک حفظ کرده و پاسخگویی به درخواست آن کاربر را انجام می دهد.

کاربر گرامی برای ادامه توضیحات به کتاب زیر مراجعه نمائید



 

شرکت اوراکل یکی از بزرگترین شرکتهای نرم‌افزاری در آمریکا و جهان است. این شرکت در سال ۱۹۷۷ میلادی با نامRSI[1]شروع به کار کرد. در ویرایش ۳ نرم‌افزار، نام شرکت از RSI به اوراکل تغییر کرد. این شرکت پر قدرت ترین شرکت در زمینهسامانه مدیریت پایگاه داده‌هاو از مهمترین تولید کنندگان نرم‌افزارهای طرح‌ریزی منابع سازمانیاست.

اوراکل یک شرکت چندملیتی فعال در حوزه فناوریهای رایانه‌ای است که با توسعه و فروش سیستم‌های سخت افزاری و نرم‌افزارهای شرکتی و سازمانی شهرت زیادی به هم زده است. دفتر مرکزی آن در ایالت کالیفرنیای آمریکا است و در بیش از ۱۴۵ کشور جهان حدود ۱۰۸ هزار نفر را به استخدام خود درآورده است. این شرکت علاوه بر تولید سخت افزارهای رایانه‌ای، ابزار مناسبی برای توسعه پایگاه‌های داده و نرم‌افزارهای کاربردی در کسب و کارهای تجاری و سازمانی از قبیل نرم‌افزار برنامهریزی منابع سازمان[2]( ERP)، برنامه مدیریت ارتباط با مشتری[3](CRM)و نرم‌افزار مدیریت چرخه تامین[4](SCM)نیز تولید می‌کند.



[1]Relational Software Incorporated

[2]Enterprise Resource Planning

[3] Customer Relationship Management

[4]Supply Chain Management



 
 
 
کتاب آموزش سریع Oracle PL/SQL همراه با پیاده سازی یک پروژه کامل کتاب حاضر حاصل زحمات فراوان مهندس طالب خفائی و مهندس مرتضی کللی خورموجی می باشد و همچنین می بایست از مهندس سعید طلعتیان آزاد برای نکته نظرات و رهنمون های سازنده ایشان در تالیف کتاب قدردانی نماییم

هر چند دقت زیادی به عمل آمده که کتاب حاضر عاری از کاستی باشد، اما بی شک چنین نیست و تذکر خوانندگان و صاحب نظران ارجمند در مورد کاستی های احتمالی، موجب امتنان خواهد بود.

از دریافت نظرات و پیشنهادهای سازنده شما به نشانی پست های الکترونیکی زیر سپاسگزار خواهیم بود.

 طالب خفایـی                     khafaietaleb@gmail.com

مرتضی کللی خورموجی    kolalimorteza@yahoo.com

 



 

کتاب حاضر یکی از کتاب های مفید برای یادگیری Oracle PL/SQL می باشد. در این کتاب سعی شده است تا با ارائه تکنیک ها و مفاهیم علمی، اطلاعاتی کامل و دقیق در ارتباط با بانک اطلاعاتی Oracle برای خوانندگان فراهم گردد. در این کتاب به منظور یاری خواننده در یادگیری سریع تر و عمیق تر مطالب، اقدام به پیاده سازی پروژه کاملی در قالب مثال های کتاب نموده ایم، که وجه تمایز کتاب حاضر از دیگر کتاب های موجود در این زمینه می باشد. کتاب حاضر به شکل خودآموز بوده و خواننده به راحتی می تواند با مطالعه کتاب تجربه پیاده سازی یک پروژه کامل همراه با یادگیری مفاهیم Oracle PL/SQL را کسب نماید. در تألیف این کتاب سعی شده است کلیه مطالب به گونه ای گردآوری شود که قابل استفاده برای همه خوانندگان از سطح مبتدی تا پیشرفته باشد.

Oracle PL/SQL

طالب خفائی ،مرتضی کللی خورموجی ،سعید طلعتیان



ادامه مطلب ...


صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

درباره وبلاگ


به وبلاگ Oracle PLSQL خوش آمدید
موضوعات
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کتاب آموزش سریع Oracle PL/SQL همراه با پیاده سازی یک پروژه ک و آدرس oracleplsql.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 52
بازدید ماه : 102
بازدید کل : 11277
تعداد مطالب : 22
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1